Darrere de la “Gare Saint-Lazare”
Darrere de la “Gare Saint-Lazare” és una fotografia presa per Henri Cartier-Bresson en l’any 1932. És una de les fotografies més famoses de Cartier-Bresson i es considera una obra mestra de la fotografia de carrer.
La fotografia mostra a un home saltant sobre un toll d’aigua al carrer darrere de la Gare Saint-Lazare a París. L’home porta un vestit i barret tipus Stetson, està mirant cap a la càmera i sembla estar somrient. Aquesta fotografia es considera una obra mestra de la fotografia de carrer.
Anàlisi técnica de la fotografía:
La fotografia és notable per la seva composició i el seu ús de la llum i l’ombra. Cartier-Bresson va utilitzar una càmera Leica I de 35 mm per a prendre la fotografia, la qual cosa li va permetre capturar el moment de manera espontània. La fotografia també està ben il·luminada, la qual cosa ajuda a ressaltar els detalls de l’escena.
Leica I (Primera edició de l’any 1925).
Concepte aplicat per Cartier-Bresson:
«Prendre fotografies significa reconèixer, simultàniament i dins d’una fracció de segon, tant el fet mateix com la rigorosa organització de formes visualment percebudes que li donen sentit. És posar el cap, l’ull i el cor sobre un mateix eix”.
Bibliografia:
- “The imagen” i “Wordpress”
La Massana, febrer de 2024
Lluís Miquel Pérez – Associació Fotogràfica Valls del Nord.