Aquest mes coneixem a:

Henri Cartier-Bresson

Henri Georges Cartier-Bresson

Darrere de la Gare
Nens jugant
Rue Mouffetard

El meu nom és Henri Cartier-Bresson

Va néixer a Chanteloup-en-Brie, als afores de París, el 22 d'agost de 1908. Era el més gran de cinc germans, fill d'un ric industrial del sector tèxtil i d'una nissaga normanda de comerciants del cotó per part de la seva mare.

Henri_Cartier-Bresson_aestheticsofphotography_small
Henri_Cartier-Bresson

Una mica de Henri Cartier-Bresson

Va compartir la infantesa entre Normandia i un barri burgès de París prop de Le Pont d'Europe.[1] En aquest context familiar no va tenir problemes econòmics per desenvolupar projectes fotogràfics de forma més còmode que molts dels seus contemporanis. En aquest període va aprofitar el seu temps lliure per practicar el dibuix.

De jove va tenir una Kodak Brownie, que utilitzava per fer fotos de les vacances; més tard va experimentar amb una càmera de format 3 × 4. Es va criar en un estil tradicional de la burgesia francesa, on la forma d'adreçar-se als seus pares era amb un formal vous en lloc del familiar tu. El pare va assumir que el seu fill continuaria l'empresa familiar, però el jove va ser de caràcter fort i amb una posició que va incomodar la família sobre aquest tema. Va assistir a l'École Fénelon, una escola catòlica que preparava estudiants per assistir al Lycée Condorcet. El seu caràcter independent li va suposar algun incident amb els responsables del col·legi per haver-lo enxampat llegint Rimbaud o Mallarmé.

va ser un cèlebre fotògraf francès que molts consideren el pare del fotoreportatge, la fotografia de carrer i la fotografia natural, una activitat que li va fer adoptar el format de 35 mm de bell antuvi. Va defensar sempre la idea d'atrapar «l'instant decisiu», versió traduïda de les seves «images a la sauvette». Es tractava, per tant, de posar el cap, l'ull i el cor en el mateix moment en el qual es desenvolupava el clímax d'una acció. Després de fer petites incursions al moviment surrealista va fundar l'agència fotogràfica Magnum amb Robert CapaDavid Seymour i George Rodger.

Durant la seva carrera va tenir l'oportunitat de fotografiar personalitats com Pablo PicassoHenri MatisseMarie CurieEdith PiafFidel Castro i Ernesto Guevara. A més, va cobrir importants esdeveniments com la mort de Mohandas Gandhi, la Guerra Civil espanyola o l'entrada triomfal de Mao Zedong a Pequín. Cartier-Bresson va ser el primer periodista occidental que va poder visitar l'URSS després de la mort de Stalin.

"informació extreta de Wikipèdia."

Anàlisi de tres Fotografies Icòniques

Darrere de la Gare

Darrere de la “Gare Saint-Lazare”

Darrere de la “Gare Saint-Lazare” és una fotografia presa per Henri Cartier-Bresson en l’any 1932.
Rue Mouffetard

"Rue Mouffetard"

Henri Cartier-Bresson va fer en 1954 aquesta magnifica foto que hauria de representar el passat, el present i el futur del vi.
Nens jugant

"Nens jugant entre ruïnes” – Sevilla (Espanya).

En l’any 1932, Henri Cartier-Bresson va emprendre una gira pel sud d'Europa i el Magreb; aquest viatge va esdevenir una gira formativa que va establir les regles de l'art no sols per al fotògraf de 25 anys, sinó també per a un segle de fotoperiodistes que el van seguir.

Petita Mostra

Desplaça cap amunt