Aquest mes coneixem a:

robert capa

Endre Ernö Friedmann

robertcapa_01
robertcapa_02
robertcapa_03

El meu nom és Robert Capa

Robert Capa (de nom real Endre Ernö Friedmann) era natural de Budapest, Hongria, on formava part d'una família jueva. La seva mare era modista i el seu pare un pensador intel·lectual. 

robertcapa_04

Una mica de robert capa

Com que sa mare es va veure obligada a instal·lar un taller a casa a causa de la gran depressió de 1929, Ernest voltava pels carrers de la ciutat, i així va ser com va conèixer Eva Besnyo, que el va iniciar en l'art de la fotografia. Més tard, quan va complir la majoria d'edat, es va veure obligat a sortir del país, com molts altres joves del moment, pressionat per la falta d'un govern democràtic i socialista. Després de passar per alemanya, va anar a parar a París, on va trobar una bona feina de reporter, per fotografiar les revoltes i mobilitzacions del front popular.

Aproximadament l'any 1934, intentant fugir del nazisme, coneix la fotògrafa alemanya Gerda Taro, qui més tard esdevindria la seva companya sentimental i professional. En veure que les seves fotos acostumaven a ser refusades, s'inventen el pseudònim “Robert Capa”, un suposat fotògraf americà. D'aquí ve la polèmica de qui dels dos va ser l'autor d'algunes de les seves obres més famoses.

L'any 1947, després de la mort de Taro, en Friedmann va fundar, amb l'ajut de Henri Cartier-BressonRodgerVandivert i David Seymour, la prestigiosa agència fotogràfica Magnum Photos, que s'ha mantingut fins a l'actualitat. Allà va fer una gran feina fotogràfica, i no tan sols d'escenaris de guerra sinó també en el camp artístic, on tenia grans amistats com Pablo Picasso, Ernest Hemingway o John Steinbeck.

Tots els seus amics, els qui havien convertit una partida de pòquer o havien pres una copa amb ell foren retratats. Entre aquests hi havia un grup íntim amb gent com Ernest HemingwayJohn SteinbeckIrwin Shaw, el columnista Art Buchwald, el guionista Peter Viertel i els cineastes John Huston i Anatole LitvakPablo Picasso i Françoise Gilot eren també molt bons amics de Capa.

 

"informació extreta de Wikipèdia."

Anàlisi de tres Fotografies Icòniques

robertcapa_02

Pablo Picasso & Françoise Gilot

Les primeres fotografies de Robert Capa en color....
robertcapa_03

Guerra Àrab-Israelià

Per obtenir una foto d'aquest tipus, l'inmersió del fotogràf al mon que representa...
robertcapa_01

The falling soldier

Aclarir que la famosa fotografia de "the Falling soldier" presa durant la guerra civil....

Petita Mostra

Desplaça cap amunt