Comença el Curs de Monitor Starlight

4/5/2023

El curs de monitor astronòmic, organitzat pel Comú de la Massana i impartit per la Fundació Starlight, ha atret l’interès d’un públic molt variat. Una part dels participants venen del sector científic i molts ja tenen formació en astronomia; d’altres treballen en el món del turisme; però també hi ha fotògrafs, docents, funcionaris, estudiants… Fins i tot hi ha una persona jubilada que té ganes de continuar aprenent. Molts alumnes han vingut des de diferents poblacions catalanes i espanyoles. La motivació és la mateixa: obtenir la certificació oficial Starlight, ja sigui per dedicar-s’hi o per ampliar els seus coneixements.

Han obert el curs la cònsol menor, Eva Sansa, i la ministra de Medi Ambient en funcions, Silvia Calvó, que han coincidint amb el potencial d’Andorra per oferir un tipus de producte sostenible i que va a l’alça, l’astroturisme, que combina l’observació del cel amb activitats de divulgació i oci relacionades amb l’astronomia. També hi ha estat presents els consellers de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, i de Turisme, Josep Maria Garrallà, ja que els dos departaments treballen plegats per desenvolupar el programa batejat amb el nom d’Andorra Comapedrosa Starlight.

Recordem que a Massana va obtenir el passat mes de gener la doble certificació de Destinació Turística i reserva Starlight, un segell que acredita la qualitat del cel fosc i les millors condicions per a la observació de la via làctia, a més d’un compromís per a la seva protecció i conservació. Sansa ha remarcat que per poder tirar endavant activitats relacionades amb l’astroturisme caldrà disposar de professionals preparats i per això aquest curs donarà accés a una nova sortida laboral.

La primera classe ha anat a càrrec de la directora de la Fundació Starlight, Antonia Varela, que ha explicat les bases del turisme científic i els avantatges de l’astroturisme, ja que és un recurs obert durant tot l’any i que, per tant, contribueix a la desestacionalització.

La formació compta amb la col·laboració del Govern d’Andorra i l’hotel Sant Gothard d’Arinsal, on s’imparteix el curs. Hi haurà classes d’història de l’astronomia, introducció a l’astrofotografia, funcions del guia Starlight o paràmetres de la qualitat del cel. A més, hi haurà diverses sortides pràctiques, tant d’observació del sol com de la via làctia.

Loading

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt