arturo Carné

Mor el fotògraf de la Seu Arturo Carné

13/01/2024

El fotògraf urgellenc Arturo Carné Casanova ha mort aquest divendres, als 77 anys. Al llarg de la seva trajectòria, Carné va retratar una part important de la vida social i les activitats de la Seu d’Urgell i de l’Alt Urgell, incloent esdeveniments com els Jocs Olímpics de 1992 i successos com els aiguats de 1982.

Nascut el 5 de novembre de 1946, Arturo Carné va desenvolupar bona part de la seva trajectòria professional a la Seu. Entre d’altres fites, va ser un dels fotògrafs oficials de la competició de piragüisme d’aigües braves dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, que es va dur a terme al Parc Olímpic del Segre, recinte que en aquell moment s’havia estrenat pocs mesos abans. I prèviament, deu anys enrere, va capturar una part important de les imatges dels tràgics aiguats que van afectar la Seu i l’Alt Urgell. Les fotos que va fer en tots dos moments van tenir una àmplia repercussió, no només a nivell local sinó fins i tot internacional.

Les seves fotografies havien estat incloses en iniciatives culturals diverses com per exemple el llibre Recull Gràfic: La Seu d’Urgell 1879-1974, coordinat per Climent Miró, que es va publicar l’any 2014 en fascicles. El seu fons fotogràfic particular corresponent a Barcelona’92 és custodiat actualment per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, al costat del que van aportar al voltant d’aquest esdeveniment, entre d’altres, l’Ajuntament de la Seu i RàdioSeu. Aquests darrers anys, ja jubilat, Carné havia seguit compartint la seva passió per la fotografia i el disseny a través dels seus perfils a Facebook i a Pinterest, tot retratant indrets i activitats de la ciutat.

ARA Andorra

Loading

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt