logo AFVAN
perseids

Les Llagrimes de Sant Llorenç Els Perseids

13/8/2023

Les llàgrimes de Sant Llorenç van arribar al seu punt àlgid aquest dissabte al vespre. Els amants de l’astronomia es van reunir a la Massana per observar els Perseids. Es van fer dues activitats: l’observació del cel fosc i l’astrofotografia. Molts dels assistents no van voler perdre l’oportunitat de demanar els seus desitjos a les estrelles. 

 El fenomen astronòmic més esperat de l’any, les llàgrimes de Sant Llorenç, o també conegut com els Perseids, ha arribat aquest dissabte al seu punt àlgid, amb la màxima activitat de la pluja d’estels. 

Si bé s’han pogut veure des de qualsevol lloc, el Coll de la Botella ha estat un dels escenaris ideals per gaudir de l’observació de les estrelles: una zona d’alta muntanya sense contaminació lumínica.


Des de l’Oficina de Turisme de la Massana han organitzat l’activitat ‘Observació del cel fosc‘. Una cinquantena de persones han conegut de primera mà els secrets que amaguen les estrelles. 

El més important, estar ben atents al cel per si passa un estel fugaç i demanar un desig.  

Paral·lelament, l’Associació Fotogràfica Valls del Nord han capturat imatges que van més enllà del que l’ull humà pot arribar a percebre. “Amb les càmeres fas molt més i veus unes imatges increïbles”, reconeix el seu president, Miguel Ángel Borrachero.

Una nit d’estiu màgica on tots, supersticiosos o no, han aprofitat per demanar un desig a les estrelles i atreure la bona sort.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: David Moreno
Imatges cedides: Associació Fotogràfica Valls del Nord


afvan

Loading

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt