logo AFVAN
perseids

Prèvia els Perseids

12/8/2023

Aquesta nit de dissabte serà la ideal per veure les llàgrimes de Sant Llorenç. Els experts expliquen que cauran 100 meteors per hora i que la millor hora per observar-los serà a les tres de la matinada. Pel que fa al lloc, recomanen zones sense contaminació lumínica.

La pluja d’estels, els Perseids, és una de les més espectaculars de l’any. També conegudes com les llàgrimes de Sant Llorenç són un fenomen que captiva els amants de l’astronomia.

El vocal de l’Associació Fotogràfica de les Valls del Nord, Dani Múrcia, explica que és un fenomen que “es dona a la mateixa època“. I es preveu “una freqüència de 100 meteors per hora”.

Per veure aquest fenomen, cal situar-se en zones d’alta muntanyalluny dels nuclis de població i de contaminació lumínica. “Cal habituar l’ull a la foscor, estar entre 15 i 20 minuts a les fosques i a partir d’aquí cal observar el cel”, detalla Múrcia.

Llocs com el Mirador del Roc del Quer, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, la Vall de Sorteny, el Port Negre o el Coll de la Botella seran llocs molt propicis per gaudir de l’espectacle.

Loading

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt